TEL: +33 4 66 87 15 17

Blog

Hier treft u leuke, informerende of verbazingwekkende berichten over Frankrijk aan. Ze zijn vooral gericht op de onroerend goed koper in Frankrijk.

Heeft u zelf een leuk bericht laat me dit dan weten.

 

Al verschillende malen zijn er initiatieven genomen om een grootschalig onroerend goed project op te zetten waar de Nederlands talige Frankrijk inwoner zijn oude dag kan slijten.  Dit is telkens mislukt en het waarom hiervan is nooit duidelijk geworden. Tot nu toe! In het voorjaar van 2015 hebben wij 4 maanden lang een Nederlandse studente op stage gehad die de redenen van dit mislukken heeft onderzocht.

In 2014 is het aantal buitenlanders dat Frans onroerend goed gekocht heeft weer gestegen. De Britten zijn nog steeds nummer 1, volgens BNP Paribas International Buyers Observatory.

Tussen 2012 en 2013 hebben 13% minder buitenlanders onroerend goed in Frankrijk gekocht. In 2014 is het weer met 1.5% gestegen. Een eerste ommekeer sinds 4 jaar. Het waren voornamelijk de Britten die hier aan meegewerkt hebben. Maar liefst 33% meer Britten dan de twee jaren hiervoor hebben Franse stenen gekocht (32% van het totaal). De Belgen (16%), de Zwitserse en de Italianen, Vertegenwoordigen slechts 7,4 en 7,3% van alle transacties, tegen meer dan 10% in 2012, aldus de studie.

Net zoals in Nederland mag je in Frankrijk ook woonruimte of bouwgrond splitsen. Je vraagt de gemeente of je een deel van je tuin mag afsplitsen om deze vervolgens als bouwgrond te verkopen. Hier zijn uiteraard regels voor verzonnen. Deze regels staan in de PLU. Het Plan Local d’Urbanisme oftewel het bestemmingsplan.