TEL: +33 4 66 87 15 17

Referenties

Hieronder treft u enkele referenties aan. Er staan oude en recente reacties door elkaar heen. Allen zijn bereid uw vragen te beantwoorden. Mocht u hun email adres wensen te ontvangen, hoop ik dat van u te horen.

Mikel de Rooij heeft mij op een prettige en professionele wijze bijgestaan bij de aankoop van een appartement in Frankrijk. Vooraf heeft hij de spelregels en kosten duidelijk uiteen gezet, waardoor er tijdens het proces geen nare verrassingen zijn geweest. Voor iemand zonder ervaring met de aankoop van onroerend goed en/of beperkte kennis van de Franse taal is ondersteuning zoals Mikel die geeft onontbeerlijk en ik beveel zijn diensten dan ook van harte aan.
 

 

 

Bij onze zoektocht in Zuidwest Frankrijk naar het volmaakte huis ontdekten we een juweeltje, dat echter buiten ons budget viel. Een jaar later zagen we dat deze woning in prijs verlaagd was en dat de verkopers het huis ook rechtstreeks aanboden, zonder makelaar en dus nog lager geprijsd en daarmee bijna binnen ons bereik. Dat grepen we aan.

Mikel heeft ons enorm geholpen. Een jaar jaar geleden hadden we een huis gevonden. We hebben Mikel gevraagd te komen kijken en hij heeft de vinger gelegd op bouwtechnische punten die wij niet gezien hadden. We hebben er uiteindelijk voor gekozen de woning niet te kopen. 
Gelukkig maar want deze winter zijn we per ongeluk ons droomhuis tegengekomen. Mikel heeft ons wederom fantastisch geholpen en gelukkig hebben we dit keer wel getekend.

Wij hebben dit jaar voor de derde keer een huis in Frankrijk gekocht. We zijn beide gepensioneerd en wisten precies wat we zochten. Vrienden van ons hadden Mikel de Rooij als aankoopmakelaar en gezien hun ervaring leek het ons een goed idee dit keer ook met een aankoopmakelaar te werken. We zijn achteraf hier uitermate tevreden mee. Mikel neemt zijn werk serieus en houdt controle over alle aspecten. Dit is ons zeer goed bevallen en we raden een ieder aan Mikel in te schakelen.

Toen we Mikel op de Second Home beurs ontmoette wisten we dat we met hem zouden werken als we een huis in Frankrijk zouden vinden. Afgelopen herfst was het zover. Hij is komen kijken naar de woning en heeft precies gedaan wat hij beloofd had. En meer! We hebben het erg prettig gevonden iemand te hebben die ons de dingen uitlegde voordat we ons zorgen maakte.
We zijn blij dat we Mikel aan onze zijde hadden. Merci!

Nadat we ons huis in de Var gevonden hadden dachten we niet direct aan een aankoopmakelaar. We kregen echter een beetje argwaan na enkele loze beloftes van de makelaar en zodoende zijn we op zoek gegaan naar hulp. We zijn erg blij met de adviezen die Mikel ons gegeven heeft. Ook de bouwtechnische adviezen kwamen erg goed te pas en hebben Mikel ook geholpen beter te kunnen onderhandelen. We gaan binnenkort verhuizen naar ons nieuwe huis in Zuid Frankrijk.

Al jaren droomde wij van een appartement in een Frans kasteel. Via een Belgische ontwikkelaar hadden we het ideale kasteel gevonden. Het appartement moest nog helemaal gerenoveerd worden en we hebben Mikel gevraagd ons te helpen met de juridische aspecten. Hij is er echter achtergekomen dat de militaire luchtbasis zou gaan uitbreiden. Dit was ons uiteraard niet eerder verteld en de ontwikkelaar zei hier niets van af te weten. We hebben dit paardje aan ons voorbij laten gaan. We zijn momenteel op zoek naar een ander kasteel.
(de familie den Ouden heeft inmiddels een appartement gevonden)           
 

Mikel en zijn team hebben grondige juridische en bouwkundige kennis. Hierdoor kunnen eventuele valkuilen vermeden worden. Hij ziet dingen die je als aspirant koper zelf niet ziet en behoed je voor dure vergissingen. Hij heeft mij in het hele traject vakkundig met raad en daad terzijde gestaan en is vaak voor 'the extra mile' gegaan.

Onlangs zijn wij de gelukkige eigenaren geworden van een appartement met uitzicht op zee in Zuid Frankrijk. Met het kopen van onroerend goed in Frankrijk hadden we totaal geen ervaring, ook niet in onze werk of sociale kringen. Wel hoor en zie je in de media veel gruwel verhalen waar je niet echt positiever of vrolijker van wordt. We hadden wel eens met elkaar gesproken dat we heel graag iets van ons zelf zouden willen hebben in Frankrijk, maar dan zou ik heel veel studie van te voren gaan doen om de kennis te vergaren om het veilig te kopen.

Kort geleden kochten wij een huis in Robiac. Na de koop merk je pas écht hoeveel er bij die beslissing komt kijken. We hebben daarom de hulp van Mikel de Rooij ingeschakeld. Hij is zeer deskundig en heeft bij problemen altijd erg actief meegedacht, navraag gedaan en kwam steeds weer met goed uitvoerbare oplossingen. We zijn nu ruim een half jaar verder en nog steeds wanneer we Mikel mailen met een vraag, reageert hij binnen een dag en is hij altijd tot meedenken bereid.

30 à Vendre en dus Mikel de Rooij is een formule die perfect werkt wanneer je een huis in Frankrijk wilt kopen, maar het verstandiger vindt deze stap niet alleen te doen. Dhr. de Rooij hebben wij ervaren als een vriendelijk mens met een grote kennis van Franse vastgoedzaken, een mens die geen enkel risico neemt wanneer het gaat om de belangen die hij voor ons behartigt.

Beste lezer,
In eerste instantie wilden wij alleen een beetje advies bij de aankoop van een huis in Frankrijk en we hebben Mikel gevraagd om ons te helpen. Mikel is bij een paar huizen wezen kijken met ons, maar dat kwam niet tot een aankoop. Uiteindelijk hebben we besloten om een, nog te bouwen, huis te kopen. Mikel heeft ons helemaal begeleid met de bouw.

Enige tijd geleden "vielen" wij voor een woning in de Gard en startten wij rechtstreekse onderhandelingen met de verkoper. Deze onderhandelingen liepen volledig vast, maar werden na inschakeling van aankoopmakelaar Mikel de Rooij snel vlotgetrokken. Niet alleen verkregen wij de woning op het door ons gewenste prijsniveau, maar ook werden wij behoed voor omissies in het koopcontract.

Enige tijd geleden zijn wij onze zoektocht naar een huis in Frankrijk gestart. Het eerste serieuze pand stond in Anduze. Via de website zijn wij in contact gekomen met 30 à Vendre. Twee dagen na het eerste contact stond Mikel op de stoep om samen met ons het pand te bekijken. Als een advocaat van de duivel gaf hij alle nadelen te kennen indien wij een pand als dit zouden kopen.

Enige tijd geleden hebben we 30 à Vendre om advies gevraagd bij de aankoop van een huis in de Gard. Toen dit project niet doorging hebben Mikel de Rooij en medewerkster er alles aan gedaan om dit netjes voor ons af te wikkelen. Kort daarop hebben zij ons geadviseerd bij de aankoop van ons huidige vakantiehuis. Mikel heeft ons tot tevredenheid geadviseerd over het soort huis en de plek.

Ik had Mikel de Rooij toevallig al ontmoet op de stand van 30 à Vendre op de « Second Home Beurs » te Utrecht. Toen was ik echter nog niet zover met mijn aankoopplannen voor een huis in Frankrijk en heb hem toen ook niet ingeschakeld. Toen ik later mijn oog op een huis had laten vallen en hoorde, dat Mikel ook de aankoop van een pand van kennissen vlakbij tot volle tevredenheid had geregeld, heb ik Mikel gevraagd ook voor mij alle « rompslomp » waarmee een aankoop meestal gepaard gaat, te regelen.

Twee jaar geleden hebben we de beslissing genomen om ons bedrijf en België achter ons te laten om in Zuid-Frankrijk een luxe bed en breakfast (chambres’d hotes) te begingen.
Bij onze zoektocht naar een leuke locatie en een passend huis kwamen we er al snel achter dat dit niet zo vanzelfsprekend zou worden als we gedacht hadden. Uiteindelijk zijn we toevallig tijdens het speuren op internet op de site van 30avendre terecht gekomen.

We danken Mikel graag voor zijn hulp. We hebben Mikel de Rooij ontmoet op een beurs en het was ons meteen duidelijk dat hij wist waar hij het over had. Na 21 verschillende bezichtigen dachten we wel redelijk op de hoogte te zijn van de markt maar Mikel’s hulp is erg goed van pas gekomen. Hij denkt met ons mee en praat zonder blad voor de mond. Het is goed te zien dat de verloedering van het vak ‘adviseur’ Mikel niet beïnvloed heeft. Hij neemt zijn werk en zijn klant erg serieus. Ook de notaris en de verkoper waren blij met zijn tussenkomst. Al met al zijn we zeer tevreden over de hulp.

Wij hebben het geluk gehad dat we zelf veel tijd hebben kunnen investeren in het zoeken naar onze nieuwe woonhuis in Frankrijk. Het vinden was geen probleem. De woning moest volledig gerenoveerd worden en we hadden grote twijfels hierover. Mikel heeft bevestigd dat het een slangenkuil zou kunnen gaan worden.

We waren al enkele jaren op zoek naar een huis in Frankrijk. Via internet en immo kantoren zochten we. Op zo’n zoektocht kwamen we de site van 30 a vendre tegen met de manier van werken duidelijk beschreven. Toen we effectief onze woning vonden, besloten we de hulp van Mikel De Rooij in te roepen. We waren tenslotte leken op vlak van franse wetgeving en aankopen van een huis in Frankrijk. Het eerste contact verliep vlot en gaf dadelijk vertrouwen. Mikel gaf objectief en technisch advies bij het bekijken van het pand, schetste de voor-en nadelen en was heel open en direct in zijn commentaar.

Wij wilden in Frankrijk gaan wonen en natuurlijk hebben wij in de voorbereiding daarvan beurzen bezocht waar Frans onroerend goed werd aangeboden. Op de beurs in Utrecht hebben wij Mikel de Rooij ontmoet. Wij hebben toen direct besloten dat wij 30 à Vendre zouden inschakelen voor het natrekken van de noodzakelijke gegevens voor de koop van een pand. De reden was simpel op de eerste plaats is onze franse wetskennis nihil en kennen wij de procedures in Frankrijk niet.

De samenwerking met Mikel en 30 à Vendre bevalt ons uitstekend. Wij kwamen Mikel tegen op een 2e huis beurs in Den Bosch; een kleine, bijna onopvallende stand met daarin een jonge man die je niet direct in gedachten zou hebben als je denkt aan commerciële zaken. Toch is dat precies de combinatie die zo goed is gebleken. Mikel is degene die ons terug op aarde bracht als wij weer eens een weergaloos mooi stukje grond hadden gezien waar toch zeker een mooi huis op te bouwen zou zijn. Hij maande ons eerst tot rust en vervolgens kwam hij met argumenten waardoor wij objectiever naar het geheel konden kijken.