TEL: +33 4 66 87 15 17

Huis kopen Frankrijk

Sommige klanten zijn al jaren op zoek naar hun vakantie huis in Frankrijk. Sommigen willen coûte que coûte in een bepaald dorp wonen en weer anderen hebben als enige voorwaarde dat de zon 300 dagen per jaar moet schijnen.

Frankrijk heeft voor iedereen wel het perfecte huis te koop in de perfecte regio: Een chalet in de sneeuw, een nieuwbouwhuis in een woonwijk, een appartement in Parijs of liever in een kleinere en bruisende stad als Montpellier. Het opknappertje in de campagne of de luxe villa met zeezicht. Een huis tussen de Fransen of een appartement in de buurt van andere Nederlandstaligen. U kunt het zo gek niet bedenken en Frankrijk biedt het. We hebben klanten die een huis kopen in Frankrijk zonder elektra en stromend water in de ‘middle of nowhere’ wilden en anderen die 10 jaar de tijd namen om hun Franse ruïne te renoveren tot een luxieus woon paradijs.

Wat de klanten ook zoeken of wensen ze hebben één aspect gemeen en dat is hun liefde voor Frankrijk.

Een pittoreske havenstad in Frankrijk

Ongeveer 65% van onze klanten koopt een tweede huis in Frankrijk. Ze gebruiken het in de vakantie of kiezen ervoor om het te verhuren. Als de woning gunstig gelegen is kan de verhuur in de zomermaanden alle jaarkosten van uw huis in Frankrijk betalen. 
De andere 35% koopt een huis in Frankrijk om hier fulltime te komen wonen. De meeste klanten die dit doen hebben hun werkzame leven bijna achter de rug en bereiden zich voor op een pensioen in Frankrijk. Andere zijn jonger en komen naar Frankrijk om juist hun werk hier voort te zetten.

Leven tussen en met de Fransen

Een tweede huis in Frankrijk bezitten heeft grote voordelen. 300.000 Nederlanders zijn u voorgegaan. En dan hebben het nog niet over de Belgen, Engelsen en Duitsers.  U kunt op een zeer plezierige wijze echt gaan kennismaken met het Franse leven. Het Franse leven is juist wat de meeste Francofielen zo aantrekt aan Frankrijk.

Huizen in een dorp in Frankrijk

We zijn aankoopmakelaar in Frankrijk sinds 2001 en helpen Nederlanders en Belgen bij het kopen van een woning in Frankrijk. Of dit een Franse villa, appartement, bouwterrein of ruïne betreft maakt ons niets uit. Ook niet of het een hoofdbewoning of tweede huis in Frankrijk wordt. Zolang het zich in Frankrijk bevindt zijn wij uw Franse aankoop makelaar en uw aanspreekpunt. Af en toe werken we ook voor Fransen die in het buitenland wonen en terug verhuizen naar Frankrijk. We werken exclusief voor de koper en we proberen u dus niet een huis te verkopen. Een aankoopmakelaar in Frankrijk die uw Franse huis verkoopt en een courtage vraagt om beide partijen te vertegenwoordigen, behartigt vooral zijn eigen belangen. Let hierop als u uw keuze maakt.

Een overzicht van al de werkzaamheden van de Franse aankoopmakelaar treft u hier aan.

Kaartje van Frankrijk

Het zoeken naar een koophuis in Frankrijk is minder eenvoudig dan u wellicht in Nederland of België gewend bent. Een website die het grootste deel van het Franse woningaanbod groepeert bestaat niet in Frankrijk en zal er hoogstwaarschijnlijk ook nooit komen. Elk jaar proberen verschillende partijen het, maar de makelaars komen er samen niet uit. De Franse makelaar werkt op een ‘eiland’ en zal niet snel zijn aanbod met zijn collega's willen delen. Doordat er nagenoeg geen exclusieve verkoopopdrachten (mandat de vente exclusif) worden getekend zetten verkopers hun Franse huis te koop bij meerdere makelaars.

Huis in Zuid Frankrijk te koop

Gefeliciteerd! U hebt uw zoektocht succesvol afgerond en een afspraak kunnen maken voor één of meerdere woningen in Frankrijk. De bezichtigingen kunnen beginnen. Dit gebeurt anders als in Nederland. Wees niet verbaasd alsof het lijkt dat de Franse huis verkoper eigenlijk niet wenst te verkopen. Of dat hij volkomen ongeïnteresseerd is. Dit is niet persoonlijk bedoeld. Sommige verkopers die hun woning net in de verkoop hebben gezet, gaan er nog van uit dat iedereen op hun woning heeft zitten wachten. U hoeft zich hier niets van aan te trekken en kunt rustig uw bezichtiging uitvoeren.