Aquitaine

De hoofdstad van Aquitaine is Bordeaux met 245.000 inwoners . De regio heeft 3.300.000 inwoners.
11% van de woningen in de regio zijn bestemd als tweede huis of wel vakantiehuis. Dit komt redelijk overeen met het gemiddelde in Frankrijk van 10%.

Lees verder

l’Aveyron

Het departement Aveyron ligt in de regio Midi Pyrénées en draagt het nummer 12. Het departement heeft de naam aan de rivier Aveyron te danken. De hoofdstad is Rodez en heeft 24.000 inwoners. Het departement heeft 279.000 inwoners. De Aveyron bestaat voornamelijk uit kleine pittoreske steden/dorpen met weinig bewoners en 18% vakantiehuizen.

Lees verder

La Dordogne

De Dordogne is een departement dat onderdeel is van de regio Aquitaine. Ze draagt het nummer 24 en de hoofdstad is Périgueux. La Dordogne heeft 420.000 inwoners en Périgueux heeft er 31.000.
Het departement heeft haar naam gekregen dankzij de rivier. 17% van de woningen in de Dordogne zijn in gekocht als tweedehuis.

Lees verder

Lot

Het departement de Lot ligt in de regio Midi Pyrénées en draagt nummer 46. Het departement heeft de naam aan de rivier de Lot te danken. De hoofdstad Cahors heeft 20.000 inwoners en de 2de stad is Figeac met nog geen 10.000 inwoners. Het departement heeft er 176.000. Kleine pittoreske steden, niet veel bewoners en 20% vakantiehuizen.

Lees verder

Lot et Garonne

De Lot et Garonne is het kleinste departement van de regio Aquitaine. Ze draagt het nummer 47 en de hoofdstad is Agen. Le Lot et Garonne heeft 333.000 inwoners en Agen heeft er 155.000. Het departement heeft haar naam gekregen dankzij de rivieren de Lot en de Garonne. Maar 7% van de woningen in de Lot et Garonne zijn in het bezit als vakantiehuis.

Lees verder

Midi Pyrénées

De hoofdstad van Midi Pyrénées is Toulouse met 445.000 inwoners. De regio heeft 2.950.000 inwoners. De Midi-Pyrénées is het grootste departement op het vaste Franse land en wordt na 2016 nog groter omdat het plan is de Midi Pyrénées samen te voegen met de Languedoc Roussillon. 11% van de woningen in de regio zijn bestemd als tweede huis of wel vakantiehuis.

Lees verder

De Cote d’Azur

Het is waar dat de Cote d’Azur veel bijzondere aspecten combineert. Zee, bergen, bos, pittoreske dorpen, mondiale boulevard, prachtige vergezichten. De Cote d’Azur is wereldberoemd en de inspiratie geweest van menig songwriter en filmmaker. Eén beeld is voldoende om meteen in de luxe vakantiesfeer te komen.

Lees verder

Le Vaucluse

Het departement Le Vaucluse valt onder de régio Provence-Alpes-Côte d’Azur, en draagt nummer 84. De hoofdstad is Avignon en heeft 90.000 inwoners. In het departement wonen 550.000 mensen. De naam Le Vaucluse komt uit het Latijn en het departement is vernoemd naar het dorpje La Fontaine de Vaucluse. 10% van de woningen in de Vaucluse zijn tweede woningen.

Lees verder

Les Alpes-Maritimes

Het departement les Alpes-Maritimes valt onder de régio Provence-Alpes-Côte d’Azur, grenst aan Italie en draagt het nummer 06. De hoofdstad is Nice en heeft 350.000 inwoners. In het departement wonen er 1.100.000 mensen. 24% van de woningen in les Alpes Maritimes zijn tweede huizen en worden gebruikt als vakantiehuis in Frankrijk.

Lees verder

Les Bouches du Rhone

Les Bouches du Rhone is een departement wat onderdeel is van de regio Provence-Alpes-Cote d’Azur valt. Ze heeft ongeveer 2.000.000 inwoners waarvan bijna de helft in de hoofdstad Marseille woont. Marseille is de derde stad van Frankrijk en zeker het bezichtigen waard. De oude haven en de Basilique Notre Dame de la Garde mogen niet vergeten worden.

Lees verder
keyboard_arrow_up