Midi Pyrénées

De regio Midi-Pyrénées bevat 8 departementen:

 • l’Ariège (09)
 • l’Aveyron (12)
 • la Haute Garonne (31)
 • le Gers (32)
 • le Lot (46)
 • les Hautes Pyrénées (65)
 • le Tarn (81)
 • le Tarn et Garonne (82)

De hoofdstad van Midi Pyrénées is Toulouse met 445.000 inwoners. De regio heeft 2.950.000 inwoners. De Midi-Pyrénées is het grootste departement op het vaste Franse land en is na 2016 nog groter geworden nadat in 2016 Midi Pyrénées samengevoegd is met de Languedoc Roussillon.
11% van de woningen in de regio zijn bestemd als tweede huis of wel vakantiehuis. Dit komt overeen met het landelijk gemiddelde van 10%. Ik bespreek de regio toch op deze website omdat ik hier met enige regelmaat ben als aankoopmakelaar of taxateur.

Albi

In de Midi Pyrénées zijn er maar liefst 30 gemeenten die een plek hebben op de lijst ‘les plus beaux villages de France’. Wat mij betreft hadden er nog meer op gekund maar de commissie is al heel gul geweest. Geen enkel andere regio komt zelfs maar in de buurt.  Ik had de lijst graag willen aanvullen met in iedergeval:

 • Toulouse
 • Montauban
 • Albi
 • Moissac

Door de vele bijzondere villages staat de Midi-Pyrénées ook vooral hier om bekend. Tevens is het eten er heerlijk en elke keer als ik hier ben ontdek ik weer dat eerlijk eten heerlijk is. Vooral in het décor van de Midi Pyrénées.

Toulouse, La ville rose

De hoofdstad Toulouse is een aantrekkelijke stad. Dit is niet alleen mijn mening maar ook die van de Fransen. Toulouse is samen met Montpellier wederom verkozen als prettigste Franse plaats om in te wonen. De werkgelegenheid in Toulouse is beter dan andere steden van de zelfde afmetingen ondanks dat het toerisme niet de hoofdactiviteit is. La Ville Rose wordt ze genoemd naar de rode baksteen die hier veel gebruikt is.

Het onderstaande lijstje zijn de steden in de Midi Pyrénées waar het meeste aantal tweede huizen aanwezig zijn. Mijn klanten komen voornamelijk in de Lot en Aveyron. Geen toppositie voor deze departementen maar dat is geloof ik ook precies wat mijn klanten hier zoeken.

Plaatsnaam Departement Aantal vakantiehuizen
Cauterets Hautes Pyrénées 4 395
Toulouse Haute Garonne 4 265
Saint Lary Soulan Hautes Pyrénées 4 209
Bagnères de Luchon Haute Garonne 3 305
Bagnères de Bigorre Hautes Pyrénées 2 979
Ax les Thermes Ariège 2 359
Cazaubon Gers 1 468
Ustou Ariège 1 075
Campan Hautes Pyrénées 1 070

Ik ben met grote regelmaat als aankoopmakelaar in Toulouse of omgeving en elke keer kijk ik er weer naar uit.

Voor algemene cijfers, percentages en informatie over tweede huizen in Frankrijk, kunt u de pagina Vakantiehuis in Frankrijk bekijken.

keyboard_arrow_up